söndag 29 september 2013

Internet marknadsföring eller nätverks marknadsföring

Det är bra att hålla isär begreppen så man vet vad man håller på med :)
 Ibland säger jag internetmarknadsföring fast jag uppenbarligen menar nätverkmarknadsföring, ber om ursäkt till alla som blivit förvirrade.

Internet marketing är när man driver trafik till en länk/sida, man har ingen anknytning till de människor som klickar på länken man bara försöker få så många människor som möjligt att se erbjudandet.

Network marketing är när man personligen visar folk man känner sina varor eller erbjudanden vilket är det berömda "från mun till mun" rekomendationerna som alla företag älskar att få.

På FB tex så gör de ofta så att de ger nån form av vinst eller chans till vinst om man klickar, gillar eller delar företagets länk. Får de en massa människor som delar deras länk med sina vänner å de vännerna med sina så har de helt plötsligt fått annonsen att sprida sig själv utan att de behöver anstränga sig mer än att till slut dra en vinnare :)

Då blir internet marketing och networkmarketing mixat. 
Företaget sysslar med Internet marknadsföring då de sätter ut erbjudandet/ länken, men sen när folk börjar dela den med sina vänner så har de (utan att de tänker så mycket på det) blivit nätverksmarknadsförare för företaget :) företagen jublar och annonsen sprids allt snabbare ju fler som delar den.

Det finns många sätt att marknadsföra och alla sätt är bra utom de dåliga!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar